Hírek röviden

Frissített: felfüggesztették a pályázatok befogadását. Hétfőn reggel megkezdődött a hőszigetelési, fűtéskorszerűsítési pályázatok befogadása. Panel és hagyományos építésű lakások, házak tulajdonosai is kérhetnek önkormányzati támogatást, az elvégzendő munka jellegétől függően 300, illetve 600 ezer forintot ingatlanonként. A keretösszeg 50-50 millió forint. Hétfőn 8-kor kezdődött a pályázatok befogadása, s akkora már több mint 130 személy kapott sorszámot.

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Főző-, szépség- és cigánytánc-verseny volt szombaton a romanapon az Ürgemezőn. A szépségversenyre a 30 év alattiak nevezését várták négy korcsoportban: megmérettek a 3-6 évesek, a 7-12- éves korcsoport, valamint a 13-17 és 18-30 éves nevezők. A táncversenyen a lányok mellett fiúk is ringbe szálltak.

A Diósgyőr, a Haladás és az MVM Paks mellett egy bosnyák csapat, az FK Slavija Sarajevo részvétel zajlott le az immáron X. Király Kupa Szombathelyen. Az összesen négy mérkőzésből álló minitornán a zöld-fehérek a harmadik helyet hódították el. A paksiak a Diósgyőrtől kaptak ki és a Sarajevót győzték le.