Sportos hírek

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Pupp Réka aranyérmes lett Utrechtben a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a dzsúdósok 48 kilogrammos súlycsoportjában. Az ASE versenyzője egy svéd, egy litván és egy román elbúcsúztatását követően a döntőben egy bolgár sportoló legyőzésének köszönhetően állhatott a dobogó legfelső fokára, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Hiába marasztalták, két év után távozik az Atomerőmű SE csapatától Lorenzo Williams. Az amerikai irányító a lett ezüstérmes BK Ventspils csapatában folytatja pályafutását, ahol már a hivatalos honlapon is bejelentették a légiós szerződtetését, írja a bb1.hu.

Remekül szerepeltek az ASE kajak-kenusai a Szolnokon július 13-14-én megrendezett Masters Magyar Bajnokságon. Kenu egyesben 200 méteren első lett Prancz Zoltán, négyesben Gaál Zsolt, Prancz Zoltán, Seres László és Szemán Róbert, valamint a dobgó legfelső fokára állhatott Prancz Zoltán és Gaál Zsolt duóban.

Két héten keresztül a bajnoki címvédő Győri ETO csapatával edzett Lázok János, és már-már úgy tűnt, sima út vezet számára a kisalföldi klubhoz, ám végül meghiúsult az üzlet. – Augusztus 31-ig tart a nemzetközi átigazolási időszak, a menedzserek most azon dolgoznak, hogy külföldi csapatot találjanak nekem. Meglátjuk mit hoznak a következő napok. Ha nem jön össze, maradok Pakson – nyilatkozta Lázok a rangado.hu-nak.

Az NB I. újoncával, a Mezőkövesddel játszik felkészülési mérkőzést az MVM Paks futballcsapata szerdán Tatán 17 órakor. A zöld-fehérek szombaton az NB II-es Kozármislenyt fogadják.