Hírek röviden

Második mérkőzését játsza kedden az MVM-Paks labdarúgó csapata a Ligakupában. Az ellenfél a Videoton gárdája lesz, a találkozó a Fehérvári úti szadionban 16.30-kor kezdődik.

Egyetlen magyar indulóként lesz ott a gyorsaságimotorosok októberi Európa-bajnokságán a paksi Gyutai Adrián, aki az elmúlt hétvégén, az Alpok-Adria bajnokság Slovakiaringen rendezett utolsó két futamán mindkétszer dobogóra állt, ezzel összetettben a második helyen végzett, adta hírül az MTI.

Boros Gergely párosban (200 m) és négyesben (500 m) is második lett a Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Magyar Bajnokságon.

Augusztus elején megkezdte a felkészülést a 2013-14-es bajnokság küzdelmeire a Paksi Kézilabda SE. A serdülőkeret augusztus elején egyhetes edzőtáborban vett részt. Az idén egy felnőtt és két serdülő csapattal indul a klub a Bács-Kiskun megyei kézilabda bajnokságban, valamint az elmúlt évhez hasonlóan a második csapatot is nevezik a Tolna megyei felnőtt férfi bajnokságba. A PKSE jelenleg 25 felnőtt és 30 utánpótlás korú igazolt játékossal rendelkezik.

Az atomerőmű támogatásával vendégszerepelt Székelyföldön a Csámpai Country Road Club, írja a fortunaradio.hu. A csoport az elmúlt évek során több országban megfordult már, Erdélyben másodízben mutatkozott be.

Európa-kupa viadalt rendeztek a hétvégén Pozsonyban, ahol Csoknyai László aranyérmet szerzett, írja a judoinfo.hu. A szlovákiai viadalon húsz ország kétszázhúsz dzsúdósa mérte össze erejét.