Kortalan pódium, kirándulás és egészségnap a Szépkorúak hetén

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Ismét színes programokkal várja a Szépkorúak hetének látogatóit az önkormányzat és a Csengey Dénes Kulturális Központ szeptember 30. és október 5. között. Az eseményre várják mindazok jelentkezését, akik mesekönyv gyűjteményüket egy kiállításhoz rendelkezésre bocsátanák: a féltve őrzött könyveket vitrinekben állítják ki, de szívesen fogadnak olyan köteteket is, amelyeket az asztalokra tehetnek olvasásra, a látogatók örömére. A felajánlott mesekönyveket szeptember 25-ig juttathatják el a Csengey Dénes Kulturális Központba. Szeptember 22-ig várják a mesemondó versenyre jelentkezőket: azokat, akik szeretik a meséket és szívesen el is mondanák kicsiknek, nagyoknak. Műfaji megkötés nincs, az előadásokat a gyerekekből álló zsűri és Tell Edit alpolgármester értékeli, a díjazottakat értékes jutalomban részesítik. Jelentkezési lap kérhető a nyugdíjas klubok szervezőitől és a kulturális központban.

A Kortalan pódiumon amatőr vers- és prózamondóknak, énekeseknek, zenészeknek, táncosoknak kínálnak fellépési lehetőséget. A szervezőket a kulturális központ ifjúsági irodájában, vagy a 75/830-352-es telefonszámon lehet elérni, illetve jelentkezési lap letölthető a www.paksivmk.hu oldalról.

Emellett délelőttönként minden nap egészségügyi szűréseket tartanak, lesz szőttes bemutató, szépség- és egészségnap, filmvetítés, kiállítást tart munkáiból a Kölesdi Díszítőművész Szakkör és túrára is várják a résztvevőket: október 3-án cseresznyési piknikre a cseresznyési iskolába, október 5-én botos túrára az Ürgemezőre. További részletek ide kattintva.