Köztéri akcióval színesítik a fesztivált

Forrás: paks.hu
Forrás: paks.hu

Idén először kapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatához a Paksi Képtár. Három rendezvényt szerveznek.

A múzeum falain túllépő, kortárs köztéri akcióval színesítik a fesztivál programját október 4-én 13.30-tól. A Rajzold meg a holnapot! – című programot Szinyova Gergő vezeti. A képzőművész a legeslegújabb geometria rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket a polgármesteri hivatal előtti téren. Gyerekeket, pedagógusokat és játékos kedvű felnőtteket is vár a nagy rajzolásra.

Október 11-én 10 órai kezdettel szakmai konferenciát tartanak Múzeum, mint tantárgy címmel. Óvónőket, pedagógusokat, múzeumpedagógusokat, közgyűjteményi dolgozókat várnak erre a fórumra. Az előadók között lesz Sörény Edina minisztériumi vezető főtanácsos, Bereczky Ibolya, a szentendrei néprajzi múzeum főigazgató-helyettese és Deme Péter, a Magyar Múzeumok
Egyesületének elnöke is.

Október 11-én 16 órától tartják a Tanárok éjszakája elnevezésű szakmai beszélgetést. A
téma: hogyan lehet beépíteni a mindennapi tanítási gyakorlatba a múzeumok által közvetített ismereteket az általános és középiskolai rajzórák során, hogyan alkalmazható a kortárs művészet a gyerekek vizuális nevelésében.