Mit nézzünk a hétvégén?

tök.phpEgész napos programot tart a Városháza előtti téren a Paksi Kertbarát Egyesület október 4-én. A Tök jó nap fő attrakciója a sütőtökből készült alkotások versenye lesz. Reggel 8-tól növénycsere, virágvásár, kézműves bemutató és mézárusítás várja az érdeklődőket. Részletes program a paks.hu oldalon.

Öregdiák találkozót tart a Vak Bottyán Gimnázium október 5-én 10 órai kezdettel a gimnázium épületében. A program ezúttal a könyv- és a versírók, publikációk készítői köré fog csoportosulni, különös tekintettel a helytörténeti kiadványokra. Lesz könyvbemutató, kiadvány kiállítás és retro teaház is. A délben kezdődő fináléban a gimnázium kulturális életéből adnak ízelítőt.

Zenés irodalmi összeállítást szerveznek Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára a Csengey Dénes Kulturális Központba pénteken 14 órakor. Közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének tanulói, a belépés díjtalan.

Szinyova Gergő vezeti október 4-én a Rajzold meg a holnapot! című programot a polgármesteri hivatal előtt. A képzőművész a legeslegújabb geometria rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket a Városháza előtti téren, gyerekeket, pedagógusokat és játékos kedvű felnőtteket is vár a nagy rajzolásra.

Az ASE kosárlabdázói szombaton 18 órakor a Nyíregyháza csapatát fogadják a Gesztenyés úton, az MVM-Paks futballjátékosai pedig a Debrecennel csapnak össze idegenben pénteken 19 órakor (Sport 1 élőben közvetíti).

Ünnepi megemlékezés lesz vasárnap 18 órakor az aradi vértanúkra a Kálvária temető emlékkeresztjénél, beszédet mond Hajdú János polgármester.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Városnéző túrát szervez az Atomenergetikai Múzeum október 6-án. Csatlakozzon a programhoz ezúttal bringája nyergében ülve. Az intézmény munkatársa, Vöröss Endre az Energetikai Szakközépiskola előtt várja az érdeklődőket 9 órától, majd végig kerékpározik a részvevőkkel az Atomenergetikai Múzeumig. Itt pogácsa és frissítő várja a látogatókat, akik diavetítésen a Raktárból múzeum – az átalakítás képekben című összeállítást láthatják. Ezt követően tárlatvezetéssel, valamint a Vízkivételi mű és szivattyúház című film vetítésével zárul a program.