Két ünnep között sem kell unatkozni

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Immár hagyománnyá vált, hogy a DunaParty Társastánc Klub növendékei évzáró táncbemutatóra invitálnak minden érdeklődőt a kulturális központba. A tavalyi nagy sikerű gálaest után idén ismét színpadra lép minden korosztály, akik hónapok óta kitartóan készülnek a legkülönfélébb koreográfiákkal. Keringő, slowfox, tangó, cha-cha-cha, rumba, szamba, salsa és rock&roll elevenedik meg a színpadon, a gyerekek és a felnőttek előadásában. Aki aztán kedvet kap a gálaesten látható táncok elsajátításához, erre is alkalmat találhat és bulizhat egy jót, mégpedig ingyenesen december 27-én 18 órakor.

December 28-án 15 órakor szintén a házban Twirling gálán mutatják be a tehetséges botforgatók Kalmár Lívia vezetésével, hogy mit tanultak az elmúlt évben. Várják az érdeklődőket. Ugyanezen a napon a Demeter Egyesület és az ASE Természetjáró Szakosztálya szervez Bejgli-túrát, erről bővveben a Demeter honlapján.

Immár negyedik alkalommal, idén az Ulbert–Hesz Project koncertével jelentkezik a Paksi Blueskarácsony december 28-án 20 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ előterében. A fiatal paksi zenészpáros igazi zenei szubkultúrát teremtve szívesen ötvözi dalaiban a különböző stílusokat és feszegeti a műfajok közti határokat. A városi programon Gébert Attila, Csizmás András és Mezőfi István játéka is színesíti a produkciót. A belépő ezer forint lesz.

Búcsúelőadással köszön el közönségétől a Sosem Ugyanaz Comedy Klub. Az előadáson lesz egyéni szám, film és dalfeldolgozás is, a színpadon pedig felbukkannak az eltelt öt év régi és újabb tagjai: Németh Szabolcs, Gyulai István, Vida Zsolt és Gracza Levente. A programnak a kulturális központ színházterme ad otthont december 29-én vasárnap 17 órakor.