Hírek röviden

Megnyitotta kapuit a műjégpálya december 20-án. A jégpálya hétköznapokon 14-től 22 óráig, a hét végén 9-től 22 óráig várja a korcsolyázókat. A belépő ára nem változott a tavalyihoz képest. A megváltott jegy és karszalag egész napos belépésre jogosít.

Szükség esetére a téli árvízi helyzetre is felkészültek az érintett szervek – a katasztrófavédelem, a honvédség és a vízügyi igazgatás. A kiemelkedő stratégiai jelentőségű ipari létesítmények, így például az atomerőmű vízkivitelének biztosításáról is gondoskodtak.

Harminc éve nem volt olyan meleg, mint karácsonykor, az országban több helyen 10 fok fölé ment a hőmérséklet.

A Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. fellebbez a rá kirótt, körülbelül százmilliósra tehető kötbérbüntetés ellen, írja a Népszabadság. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a rezsicsökkentés nem pontos betartásával vádolja a céget.

A listavezető Atomerőmű SE 99:92-es vereséget szenvedett a Kaposvár vendégeként december 21-én a férfi kosárlabda NB I. szombati játéknapján.

Terjedelmes interjút adott a Paksi FC honlapjának Horváth Ferenc, a zöld-fehérek vezetőedzője. A játékosmozgásokról csak nagyvonalakban beszélt a tréner, de mindenképpen fiatalokat – akár saját U21-es csapatukból – szeretne a keretben tudni. A távozókról sincs még konkrét információ. A tavaszi célok között leginkább az első tíz közé kerülést emelte ki Horváth. Radikálisabb módszerekhez fogok nyúlni – válaszolt Horváth Ferenc a klub honlapjának arra a kérdésre, hogy miben változtat az eddigiekhez képest. – Azzal kezdem majd, hogy elmondom, aki nem száz százalékkal fog koncentrálni az előttünk álló szezonra, aki nem maximálisan teszi oda magát, annak nem lesz helye az öltözőben, mondta a foci24.hu-nak az edző. A Fehérvári útiak január 6-án kezdik el a felkészülést a tavaszi idényre, amelyet az NB I 13. helyéről várnak. A Ligakupában a Pécs lesz az első ellenfél.

Pakson 5,8 milliárdért építheti meg a Közgép az átmeneti tároló újabb fázisát, a megbízás a kapcsolódó fizikai védelmi rendszer átalakítására is szól,