Két díjra várnak javaslatokat

Két díjra is várja Paks Város Önkormányzata a javaslatokat. A „Paks város Közbiztonságért” kitüntetést először 2006-ban adták át, utoljára Koloh Tamást érte a megtiszteltetés. A díjra a rendőrség, tűzoltóság, polgárvédelem, mezőőri szolgálat, polgárőrség területén tevékenykedő személy jelölhető, aki Pakson látja el szolgálatát és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi. A javaslatokat március 5-ig írásban kell benyújtani a Városházára.

Harmadik alkalommal adják át a „Környezetünkért” kitüntetést, amit 2012-ben az Ökocsiga Közhasznú Egyesületnek adományozott a város képviselő-testülete. A kitüntetést kétévente ítélik oda azon személyek, szervezetek részére, akik munkájukkal hozzájárultak a város környezetének megóvásához és fejlesztéséhez. Az elismerést a Föld napján adják át, az írásban tett javaslatokat február 21-ig várják.

A kitüntetések adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, paksi székhelyű jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a jelöltnek azon teljesítményét, ami méltóvá teszi a kitüntetésre. A javaslatokat a jegyzői titkárságon várják (Polgármesteri Hivatal 7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).