Viskig nem ért el a kijevi káosz

Kijev főtere lángokban. Fotó: M. Csernov/Wikipedia
Kijevi utca lángokban. Fotó: M. Csernov/Wikipedia

Természetesen figyelemmel kísérem az Ukrajnában zajló eseményeket – reagált kérdésünkre az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokat koordináló tanácsnoka, Herczeg József. Mint mondta, telefonon érdeklődött is, de megnyugtatták, Visken mit sem lehet érezni a Kijevben zajló eseményekből, az emberek nyugodtak, meglepő módon nem is foglalkoztatják őket a történtek. Paks Kárpátalján fekvő partnertelepülésének polgármestere, Szajkó Károly is ugyanerről számolt be lapunknak. – Annyi tudunk, annyit látunk itt, mint Pakson – összegezte. Nyugalom van, nincsenek zavargások, mintha mi sem történt volna.

Mint kifejtette, úgy gondolja, némileg stabilizálódott a helyzet, így bíznak abban, hogy kellő kompromisszummal sikerül lezárni az eseményeket.

Szajkó Károly arról is beszámolt, hogy pénteken Huszton járt járási tanácsülésen. A Régiók Pártját és kommunista pártot eltörölték, a képviselők kiléptek, az adminisztrációban káosz van, szinte működésképtelenné vált, részletezte. Visk polgármestere szerint attól függően, hogy az országban kik kerülnek hatalomra, az is megeshet, hogy Ukrajna két-három részre szakad.