Remek paksi szereplés a European Openen

Remekül szerepeltek a magyar dzsúdósok a hétvége nemzetközi versenyein: Prágában és Varsóban – Zámbori Bence, Tóth Krisztián, Gercsák Szabina, Joó Abigél és az ASE színeiben induló Csoknyai László, Cirjenics Miklós, valamint Bor Barna révén – két ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek, írja a judoinfo.hu. A cseh és a lengyel fővárosban rendeztek European Open-viadalt, a férfiak Prágában, a nők pedig Varsóban léptek tatamira. Mindkét viadal Európa-bajnoki válogatónak számított.

Csoknyai László a román Halast, a kazah Abdullajevet, az örmény Csaparjant és az olasz Marconcinit is ipponnal győzte le a döntőig vezető úton. A fináléban Mrvaljevics volt az ellenfele, s végül csupán egyetlen intéssel maradt alul a paksi dzsúdós, akinek így ezüstérmet akasztottak a nyakába. Ez a hetedik érme a legrangosabb sorozatból, ebben az évben pedig a második ezüstje, egy hónapja Szófiában is a dobogó második fokán állhatott.

Viszonylag szerencsés sorsolást kapott a 100 kilogrammosok között Cirjenics Miklós, és a piros-kékek versenyzője élt is a lehetőséggel: előbb legyőzte a lett Reskót és a lengyel Pintalt, majd nyert az elődöntőben az Ázsia-bajnoki bronzérmes kirgiz Mamedov ellen is, írja a judoinfo.hu. A döntőben a belga Nikiforov nyert, így Cirjenics Miklós is ezüstöt kapott.

Bor Barna idén már három European Open-viadalon szerepelt, s harmadszor is dobogóra állhatott. Az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmes nehézsúlyú versenyzője, a szlovén Dragic ellen aratott győzelme után a hazaiak nagy kedvencével, a 100 kilogrammosok között Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes Lukas Krpalekkel csapott össze. Krpalek földharcban kerekedett felül Bor Barnán. A folytatásban a paksi sportoló előbb az orosz Volkovot, majd a román Nateát is legyőzte, s így felállhatott a dobogó harmadik fokára.