Az LMP az alternatív energiára voksol

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

A Lehet Más a Politika számításai szerint a paksi bővítés 3000 milliárd forintos költségénél olcsóbban, 2600 milliárd forintból lehetne a magyarországi szél- és napenergia-termelést úgy fejleszteni, hogy az kiváltsa a tervezett két atomerőművi blokkot, tette le voksát az alternatív energia mellett paksi látogatásán Schiffer András. Az LMP társelnöke a párt paks-tamási körzetben induló jelöltje, Harmat Gabriella fórumán beszélt erről a Csengey központban. Schiffer András hozzátette: energiastratégiájuk másik sarokköve az energiahatékony épületfelújítás, amely amellett, hogy jelentős megtakarításokat eredményezhet a családok és intézmények számára, még százezer új munkahelyet is teremtene.

Az ország mind a nyugatnak, mind Oroszországnak ki van szolgáltatva – ezt már Harmat Gabriella tette hozzá, aki olyan irányú fejlesztéseket sürgetett, amik csökkentenék ezt a függőséget. – Ebben Paksnak is komoly szerepe van – szögezte le az LMP országgyűlési képviselőjelöltje.

A nők esélyegyenlőségének témájára kitérve Harmat Gabriella kifejtette: ezen a területen a magyar közéletnek súlyos elmaradásai vannak. – A nemek arányos képviselete máig nem valósult meg a politikában: például  a paksi és a Tolna megyei közgyűlésnek is csak egyetlen hölgytagja van. A pártoknak kellene tenniük azért, hogy minél több nő kerülhessen döntéshozó szerepbe, és így megvalósulhasson a női érdekképviselet – hívta fel a figyelmet a paks-tamási körzetben induló jelölt.