Ungvári nem, Csoknyai utazhat az Eb-re

Van mire büszkének lennie Hangyási Lászlónak. - Fotó: Szaffenauer Ferenc
Van mire büszkének lennie Hangyási Lászlónak. – Fotó: Szaffenauer Ferenc

Rábólintott a szakmai javaslatokra a Magyar Judo Szövetség elnöksége, vagyis véglegessé vált a közelgő Európa-bajnokságon induló dzsúdó válogatott összeállítása, írja a judoinfo.hu. A férfiaknál neves cselgáncsos is kiszorult a csapatból, míg a nőknél nem lesz teljes a válogatott.

Április 24. és 27. között a franciaországi Montpellier rendezi meg az év egyik legrangosabb európai dzsúdós sporteseményét, az Európa-bajnokságot. A szabályoknak megfelelően nemenként összesen kilenc versenyzőt indíthat minden ország, egy súlycsoportban pedig legfeljebb ketten képviselhetik az adott ország színeit. A 81 kilogrammosok közül hiányozni fog a csapatból a korábbi Eb-bronzérmes Ungvári Attila, mivel ebben a súlycsoportban a bőség zavarával küszködik a szakvezetés: viszont Csoknyai László kitűnő eredményeket szállított a válogatókról, így az Atomerőmű SE versenyzője csont nélkül bekerült a csapatba.

Száz kilogrammban az újdonsült magyar bajnok, szintén Paks színeiben induló Cirjenics Miklós, míg +100 kilogrammban a vb-ezüstérmes, a legutóbbi négy Eb-n egyaránt dobogós Bor Barna is elindulhat. Tartalékosként a piros-kékek Kiss Norbertje is utazhat Franciaországba, edzőként pedig Hangyási László.