Fontos mérföldkő a Győr elleni meccs

Az MVM-Paks-Honvéd elleni meccs. - Fotó: Paksi Hírnök archív
Az MVM-Paks-Honvéd elleni meccs. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Mindenképpen itthon kell tartania a három pontot az MVM-Paks NB I-es futballcsapatának a szombati Győri ETO elleni mérkőzésen. Az egyelőre kieső, 15. helyen kucorgó egylet egyyaránt 19 pontot bitorol az OTP Bank Ligában az MTK Budapesttel és a Mezőkövesddel és jelenleg csupán két pont választja el a biztos 14. helytől. Csertői Aurél vezetőedző a következőképpen fogalmazott a következő erőpróbáról:

Egy nagyon nehéz sorozat, Videoton, Honvéd, Győr, utolsó állomásához érkeztünk. Bizakodóan nézhetünk a győriek elleni mérkőzésre, hiszen eddig az erősebb ellenfelekkel is mindig egyenrangú partnerként tudtunk játszani. Sőt, mindkét alkalommal vezettünk is, tehát, nyerési esélyünk is volt. Stabilak voltunk, szervezetten játszottunk, de most még ennél is több kell ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Szeretnénk még jobban játszani, de nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ugyanakkor, ahogy eddig is, most is van esélyünk a győzelemre. Mindenki tudja, hogy győri vagyok, de ennek ellenére számomra az ETO elleni bajnoki semmi mást nem jelent, mint azt, hogy ez is egy lehetőség a három pont megszerzésére.

Az MVM-Paks korábban a Videoton ellen 2:2-es, a Honvéd ellen 1:1-es döntetlent ért el. A Győr ellen 22-én 20 órakor a Fehérvári úton lépnek pályára a zöld-fehérek.