Appelshoffer János koreográfiája a Thália színpadán

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

A paksi származású táncos, Appelshoffer János koreográfiája is szerepel a Honvéd Táncszínház Napszédítő/Páva-variációk című új műsorában. A premier ma este lesz a budapesti Thália Színházban. A Tűzvirág Táncegyüttes egykori szólótáncosától megtudtuk, az előadás első részében a szerelem témájára felfűzve láthat a közönség folklór-összeállítást – közte az általa készített somogyi koreográfiát –, a második részt pedig Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfus Kodály Páva-variációk című műve alkotja.

A színház ajánlója szerint a Honvéd Táncszínház új előadásában döntő szerepet játszik az autentikusság, ugyanakkor a produkcióban az alkotók a látványos díszletelemek mellett különös hangsúlyt fektetnek a Kárpát-medence legkülönlegesebb és legimpozánsabb viseleteinek, mint a matyó, a kalocsai és kalotaszegi öltözetek eredeti formában történő bemutatására. A műsor olyan utazásra hív mindenkit, melynek során újra felfedezhetjük a népművészet kincseit és együtt gyönyörködhetünk azok üzenetében, szépségében.

Az esti előadást követően legközelebb május 17-én a budapesti Művészetek Palotájában lesz megtekinthető a Napszédítő/Páva-variációk.