Hírek röviden

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xGtfZdLiLhk?rel=0]

A címvédő Győri ETO FC 2:1-re győzött Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján. A vendégek már a tizenkettedik percben vezetést szereztek, ez azonban nem vetette vissza a paksiak játékát, akik Bartha gyönyörű fejesével egyenlítettek, írja a gyorplusz.hu. A Fehérvári útiak igyekeztek támadni, de próbálkozásaik nem voltak annyira eredményesek mint a győrieké, így a vendégek három ponttal távozhattak.

Kecskeméten vívott egymással rangadót az alapszakaszban szinte végig első és második pozícióban tartózkodó KTE, illetve a listavezető ASE. Hiába próbálkoztak a hazaiak, a derbit simán nyerte a paksi Dzunics-legénység. A találkozó eredménye 71:67 lett a piros-kékek javára.

A rezsicsökkentésről, az új földtörvényről, a paksi atomerőműről és aktuálpolitikai kérdésekről egyaránt szó esett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országjáró rendezvényének pénteki, nagykanizsai állomásán, írja a kanizsaujsag.hu. – Az erőmű az ország villamosenergia-ellátásának 45 %-át adja, és ez az egyetlen olyan erőmű, ami magyar kézben van, az országban a legolcsóbban, mindössze 12 forintért állít elő 1 kilowatt áramot – ellentétben más erőművekkel, melyek jóval drágábban. Éppen ezért is kell Paks bővítését támogatni – mondta a találkozón Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a bővítés kérdéséről.

A Lehet Más a Politika beperli az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.-t, mivel a cég nem teljesítette a közérdekű adat megismerésére irányuló igényüket, jelentette be Szél Bernadett politikus vasárnap egy sajtótájékoztatón. Az LMP szerint a gazdasági és környezeti hatástanulmányokról, valamint a kockázatbecslésről van szó.

A 6-os főúton Dunakömlőd határában baleset történt szombaton kora délután, jutatta el lapunkhoz az információt egyik olvasónk, a baleset miatt fennakadást tapasztalhattak a forgalomban a közlekedők.