Hírek röviden

Paksi fotós mutatja be képeit szombattól Kőszegen. Wollner Pált a közelmúltban Pakson kiállító Kőszegi Csók István Művészkör invitálta meg a tárlatra, amelynek a Hotel Írottkő aulája ad otthont.

A Teleház volt munkatársát, Horányi Györgyöt hívták meg egy beszélgetésre a költészet napja alkalmából Pusztahencsére, írja a fortunaradio.hu. A több kötetben is publikáló költővel csütörtökön 18 órai kezdettel találkozhatnak a helyiek és minden érdeklődő.

Ezekben a napokban minden választásra jogosult magyar állampolgár kezébe veheti a Nemzeti Választási Iroda által elküldött értesítést a szavazóköri névjegyzékbe vételről. Május 25-én lesz ugyanis az EU-s parlamenti választás, a jelölő szervezeteknek, pártoknak 20.000 aláírást kell összegyűjteniük, hogy listájukkal részt vehessenek a voksoláson.

Péntekig várja az ÖKO Munkacsoport Alapítvány a Föld napjához kapcsolódó rajzpályázatára érkező munkákat: idén „Milyen állat szeretnél lenni, ha nem embernek születtél volna?” címmel írták ki a feladatot, a beküldött alkotásokból összeállított tárlatot április 16-án szerdán 17 órakor nyitják meg a Csengey Dénes Kulturális Központ panoráma kiállítójában.