Hírek röviden

Hamarosan befejeződhetnek az az építési munkák, ugyanis negyvenöt százalékos készültségű az új paksi szennyvíztisztító mű. Még 2013 szeptemberében az alapkőletétellel indult el a szennyvíztisztító telep korszerűsítési programjának kivitelezési szakasza: az építéssel megbízott Strabag MMl Kft. az ütemezésnek megfelelően halad, a próbaüzem várhatóan 2014 szeptemberében elindul. A korszerűsítés 85 százalékos európai uniós támogatással valósul meg nettó 808 millió forintból.

Az MVM OVIT Zrt. építheti meg a jordániai villamos művek, a National Electric Power Company 400 kV-os, összesen 185 km hosszú villamos távvezeték hálózatát. Az MVM OVIT még 2013 márciusában pályázott a kiírt tenderre, a magyar társaság a legkedvezőbb ajánlattal nyerte el a megbízást, amelynek értéke közel 14 milliárd forint. Az OVIT végzi majd el többek között a két távvezeték nyomvonalának meghatározását, precíziós felmérését, valamint a gyártási és a szerelési tervek elkészítését. További hír az MVM háza tájáról, hogy az I.M.G. Inter Media Group nyerte a Magyar Villamos Művek Paks II. Zrt. médiatervezésre és médiavásárlásra kiírt közbeszerzését.

Szombaton a Debrecen látogat az MVM-Paks otthonába, amelynek csodát kell tennie a Fehérvári úton ahhoz, hogy elléphessen a kiesést jelentő 15. helyről.

Közeledik a személyi jövedelemadó-bevallás határideje, amelynek legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit sokan csak „söralátét-bevallásként” emlegetnek. Ezt akkor lehet választani, ha a munkáltatók által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál. Érdemes tanulmányozni a munkáltatótól év elején kapott 13M30-as igazolást, mert azon az is szerepel, hogy az adózó jogosult-e az adónyilatkozat benyújtására. A szerencséseknek csupán három sort kell kitöltenie, a lehetőségről érdemes tájékozódni a www.nav.gov.hu honlapon.