Hetvennél is több erőműves munkatársat díjaztak a majálison

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Szabadidős elfoglaltságok, színpadi műsorok sorát kínálta dolgozóinak az idei majálison is a paksi atomerőmű. Mindemellett hagyományosan jutalmazta kiemelkedő munkát végző dolgozóit is. A programnak ezúttal is az ASE sporttelepe adott otthont, amelynek egy részét igazi gyermekparadicsommá alakították át. Ugrálóvárak várták a kisebbeket, egy sátorban kézműves foglalkozásokon vehettek részt és nem maradt el az arcfestés sem, ami igen népszerű volt most is. A sportpályákon a focitól az íjászaton át a twirlingig tucatnyi sport felsorakozott. Sokan nem sporteszközöket, hanem fakanalakat ragadtak, sőt a főzőversenyre is neveztek többségében pörkölttel. A zsűrit Benke László mesterszakács és mestercukrász vezette, aki arra hívta fel a szakácsok figyelmét, hogy csínján kell bánni az ételek fűszerezésével, csak az adott ételhez illőt kell használni, azt is módjával. Azt mondta, borból például elég annyi a pörkölthöz, amennyit a szakács rálehel. A győztes csapat főszakácsa, Müller Attila osztotta a fűszerezéssel kapcsolatos véleményt, e tekintetben nem híve az újításoknak, árulta el. Azt is hozzátette, hogy nem egyéni érdeme a győzelem, 35 fős csapatuk közös sikere, hogy hazavihette a vándorserleget a karbantartási igazgatóság szerviz főosztályának építész szerviz osztálya. Az eredményhirdetés után a színészválogatott tagjai szórakoztatták a közönséget, majd átadták az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. több elismerését is. Erre az alkalomra, ahogy az már szokás, a szinte teljes vállalatvezetés felsorakozott és az egyes területek legkiválóbbjainak az igazgatóságok vezetői gratuláltak. Hetvennél több dolgozó kapott munkatársaik hangos ünneplése közepette valamilyen díjat. Az Atomerőmű Kiváló Karbantartója elismerést tízen kapták meg, az Atomerőmű Kiváló Üzemeltetője díjat tizenkilencen, Igazgatósági Nívódíjat negyvenhatan kaptak.

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Bognár Péter humán igazgató azt mondta, egy cég életében nagyon fontosak az ilyen díjazások és fontosak az olyan közösségépítő rendezvények is, mint a majális. Egy ilyen kitüntetés jobb munkára sarkalja a dolgozókat, fogalmazott. Varga József, aki a vezérigazgató közvetlen szervezeteinél dolgozók közül kapott Igazgatósági Nívódíjat hasonló véleményt fogalmazott meg miközben nem titkolta, borzasztóan meglepte és meghatotta a kitüntetés. 1979 szeptemberében tervező mérnökként került Paksra, dolgozott az üzembe helyezés, blokkindítás területén, majd 1996-ban nyert felvételt a látogató központba, ahol máig dolgozik. – A nukleáris energia társadalmi elfogadtatásában teljesen új utakat kellett járniuk, ami munkájuk szépségét és nehézségét adja egyben. Az, hogy az erőmű támogatottsága magas, fontos visszajelzés számukra, de nem jelenti azt, hogy ne várnának rájuk további kihívások – mondta.

Fekti Lászlóné laboránsként dolgozik az erőműben, ahol 1984-ben kezdett dolgozni. Azt mondja, ez az első munkahelye, amit máig nagyon jól érzi magát. – Szeretem – magyarázta az okait. Ebben nagy szerepe van a kollektívában. – Nagyon összetartók vagyunk – árulta el.

Az idei majálisra is színes színpadi műsort állítottak össze. A sort a Roger Schilling zenekar nyitotta, volt ezután néptánc, modern tánc és country tánc, ugróköteles bemutató és zene több műfajban. A rendezvény Gáspár Laci koncertjével ért véget.