Mindkét ASE-csapat ezüstérmes lett a csapatbajnokságban

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Véget értek a 2013/2014-es sakkcsapatbajnokság küzdelmei, az ASE NB I-es csapata 63 pontot szerezve az Aquaprofit-NTSK mögött a második helyen végzett. A kilencfordulós sorozatban hatszor győzött és háromszor kikapott az ASE, mint azt Gosztola István szakosztályvezető elmondta, nem is emlékszik, mikor kaptak ki utoljára egy csb során ennyi alkalommal. A nyolcadik fordulóban Pakson, a Budapesti Titánoktól elszenvedett 5-7-es vereség okozott leginkább meglepetést.

Az elsőtáblás Berkes Ferenc hétszer ült asztalhoz a kilenc forduló során, öt szerzett pontja több mint 70%-os teljesítményt jelent. A szakosztályelnök kiemelte, hogy ebben az idényben leginkább a fiatalok vitézkedtek, az ifi korból épp kikerülő Balázs Gábor és Lizák Péter stabil NB I-es csapattag lett, a két játékosnál a következő cél, hogy elérjék a nagymesteri címet. A még ifjúsági korú Antal Tibor Kende négy győzelme és négy döntetlenje is kiváló eredmény, nagyon megdolgozott érte. Gosztola István külön kiemelte az ifjúsági korú Kaczúr Flóriánt, aki az utolsó négy fordulóban kapott lehetőséget az NB I-es csapatban, és két győzelmet, valamint két döntetlent ért el.

Az ASE második csapata az NB I/B Charousek csoportjában lett ezüstérmes a Hüsi SC mögött, mindössze fél ponttal megelőzve az Alsószölnöki STE-t. A kiegyensúlyozott mezőnyben a 11 forduló alatt 6 győzelmet, és 5 vereséget könyvelhetett el Berta Tibor csapata. Kaczúr Flórián az NB I/B-ben négyszer ült asztalhoz, és mind a négyszer győztesen állt fel a táblától.