Felavatták a gyógyfürdőt

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Ünnepélyes keretek között tartották meg pénteken a Paksi Gyógyászati Központ részét képező gyógyfürdő átadó ünnepségét. Az épület rendhagyó módon egyesíti magában az OEP-finanszírozott közellátást, valamint a piaci egészségügyi és gyógyfürdő szolgáltatások rendszerét. A város központi helyén, a rendelőintézettel fizikailag összekapcsolva megépült gyógyfürdő kiváló hatásfokú vízzel és korszerű technológiával büszkélkedhet, beruházója a Paksi Ipari Park Kft. volt.

A beruházás mintegy 1,3 milliárd forintból valósult meg. A mintegy 3250 négyzetméteres létesítményben nem csak a gyógyfürdő kapott helyet, a kialakult új Paksi Gyógyászati Központ több fennálló problémára is megoldásokat kínál a város, és az intézet számára: itt működhet a reumatológiai és ortopédiai szakrendelés, ide költöztek a gyógytornakezelések, a bőrgyógyászat. Az új épületben kaptak helyet a fizioterápiás kezelők, veszélyesanyagtároló, személyzeti öltözők is. A fő „profil” azonban természetesen a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás. A Paksi Gyógyászati Központ Paks város és a vonzáskörzetében elhelyezkedő 13 település egészségügyi ellátását végzi szakrendelésein, gondozóintézetein keresztül. Az új létesítményben elérhető fürdőgyógyászati kezelések is elsősorban a vonzáskörzet betegeinek gyógyulását szolgálják.

A gyógyfürdő szolgáltatásait nem csak a gyógyulni vágyók, hanem az egészségüket megőrizni kívánó látogatók is igénybe vehetik. Exkluzív, modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések, a gyógyfürdő medenceterében négy medence -egy súlyfürdő, egy tornafürdő, két különböző hőfokú gyógymedence – áll rendelkezésre, amelyek közül az egyik 34-36, a másik 32-34 Celsius fokos. Emellett különböző masszázsok, tornák, pihentető, kényeztető kezelések és fürdők közül választhatnak a vendégek.