Játékos csapatverseny és UltramarAtom a hétvégén

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Bár ma még tombol a szél, az idokep.hu előrejelzése szerint pénteken napközben kelet felől már több helyen is felszakadozhat a felhőzet, ami jó hír azoknak, akik már bekészítették a futócipőt a hétvégi sportprogramokra. Ugyanis a gasztronómiai és kulturális programot kiegészítve idén a sport is középpontba kerül a május 17-i szezonnyitó fesztiválon. Először rendezik meg Pakson a tizenkét órás UltramarAtom futást, erre a www.atomfutas.hu oldalon lehet nevezni, illetve a helyszínen a rendezvény napján reggel 6 órától, az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti parkban felállított versenyközpontban. A pálya kialakítása kör alakú, és mintegy 930 méter hosszú.

A versenyközpont, azaz a rajt-cél terület az egykori Vietnámi Parknál lesz az Erzsébet Nagy Szálloda mögött, az indulók a város főutcáján a Deák Ferenc utcán futnak, majd az orosz emlékműnél kanyarodnak ki a 6-os számú főútra, a Duna partra, majd vissza a szálloda mögött lévő parkba. A 6-os főúton aznap félpályás útlezárás lesz, a Budapest felől érkezőket a városba terelik a körforgóig. A szervezők az előzetes felnőtt nevezők számával elégedettek, de még több diákot szólítanának meg, őket elsősorban váltófutásban várják. A tömegrajt 8 óra 30 perckor lesz, a versenyközpont reggel 6 óra 30-tól várja a helyszíni nevezőket és az indulókat. Az időmérés chippel történik, ami egyszer használatos, csak ezen a versenyen mér időt. Ezt a rajtszám átvételekor kell átvenni, majd célba érkezés után leadni.

Újdonságként ebben az esztendőben játékos csapatversenyre is várják a szervezők a városlakókat. A 3-4 fős társaságoknak 13 állomáson kell játékos szellemi és mozgásos feladatokat megoldaniuk. A sikeresen teljesítő csapatok sorsoláson vesznek részt, ahol értékes nyeremények találnak majd gazdára. A feladatokat a Pakson működő sportegyesületek és az egészséges életmóddal, sporttal foglalkozó szolgáltatók állítják össze. Nevezni négy különböző – diák, felnőtt, nyugdíjas és családi – kategóriában lehet, további információ a 06-75/500-522-es telefonszámon kérhető.