Gurmai Zita: nem üzengetni kell Brüsszelbe

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Nem üzengetni kell Brüsszelbe, ahogy ezt a miniszterelnök teszi, hanem párbeszédre van szükség; nem a kifizetőhelyeket kell átalakítani, hanem azért kell dolgozni, hogy a lehető legtöbb pénzt elhozzuk Magyarországra – fogalmazott Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője Pakson. Az Európai Szocialista Nőszervezet vezetője, aki a paksi szezonnyitó napján a Duna-parton találkozott a választókkal, bízik abban, hogy május 25-én Európa balra fordul az EP-választásokon.

Gurmai Zita szerint fontos, hogy a magyar állampolgárok megértsék, hogy az elmúlt négy évben minden hazai fejlesztés 97 százaléka uniós forrás felhasználásával készült, és tudják, hogy ezért dolgoztak az Európai Parlament szocialista képviselői az elmúlt két ciklusban.

– Sajnos a következő hét évben kevesebb forrás jut Magyarországra, mert nem üzengetni kell Brüsszelbe, ahogy ezt a miniszterelnök teszi, hanem párbeszédre van szükség – tette hozzá a képviselő. – Nem szeretném, hogy árokásással, szemétszedéssel foglalkozzanak a magyarok, nem akarom, hogy Magyarország Európa kubikosa legyen – hangsúlyozta a politikus, aki szerint a szakképzett munkaerőnek az országban kell maradnia. Gurmai Zita elmondta: sokkolta, hogy 600 ezren hagyták el az országot és keresnek máshol munkát,mert véleménye szerint ezek a fiatalok nem biztos, hogy vissza fognak jönni.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

– Most esélyünk van arra, hogy végre a magyarokat értékükön kezelő, szociális és progresszív Európa legyünk kétharmados szocialista többséggel – hívta fel a figyelmet az európai parlamenti képviselő, aki a Magyar Szocialista Párt listáján ötödikként szerepel.

Heringes Anita országgyűlési képviselő szerint az MSZP-s képviselőknek továbbra is az lesz a feladatuk az Európai Parlamentben, hogy Magyarországot minél jobb helyzetbe hozzák. – Fontos, hogy olyan lobbistáink legyenek Brüsszelben, akik azért harcolnak, hogy az alapvető feltételek, mint az ország 100%-os csatornázottsága vagy a mindenki számára elérhető arzénmentes ivóvíz – megvalósuljanak.