Vasárnap nyit az ürgemezei strandfürdő

Fotó: Paksi Hirnök archív
Fotó: Paksi Hirnök archív

Idén is minden kikapcsolódni vágyót vár a Paksi Ürgemezei Strand június 1-jétől. A város zsúfoltságától szinte egy gondolatnyira, szemnek és léleknek egyaránt kellemes zöld környezetben várja vendégeit a Mezőföldvíz Kft. üzemeltette fürdő. A létesítményre a korábbi évekhez hasonlóan nem kevés pénzt és figyelmet fordított a cég az önkormányzattal karöltve, írja a Mezőföldvíz Kft. sajtóközleménye. A tavaszi felkészülési időszakban az általános karbantartási feladatok mellett teljes körűen megújult a nagymedence alatt lévő központi női-férfi WC és az előtér. Emellett a nagymedence melletti sorzuhanyzó felújítása lesz szembetűnő a vendégek számára. 

Dr. Hanol Jánostól, a Mezőföldvíz Kft. szervezési és kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk: egy-egy forró nyári napon akár 1500 fürdőző is megfordul az ürgemezei strandon. Bár a megyében több fürdő közül választhat a strandolni vágyó, a paksi strand őrzi versenyképességét. Ennek oka, hogy a megyében a legolcsóbb jegyárakat itt találhatják meg a vendégek. A tavalyi árakhoz képest csak egy jelképes, 20 forintos növekedés tapasztalható majd, így idén a tanulójegy 620 Ft, a felnőtt napijegy csupán 820 Ft.

Az Ürgemezei Strandfürdő kuriózuma az 50 méteres verseny úszómedence, amely még a megyeszékhelyről is idevonzza a sportkedvelő úszókat. Ehhez kapcsolódik, hogy a közönségigényt kielégítendő a teljes szezonra szóló úszóbérletet is bevezeti idén a Mezőföldvíz.

Az ürgemezei strand többek közt úszó-, élmény- és pancsolómedencével, csúszdával, homokos sportpályákkal, büfével, játszótérrel, árnyas élőfüves pihenőterülettel és ingyen WiFivel várja vendégeit augusztus 31-ig mindennap 6-8 óráig (az úszókat), illetve 9-20 óráig (a nagyközönséget).