Kényelmesen is intézhetők a családtámogatási ügyek

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Már elektronikus úton is benyújthatják a családtámogatási és fogyatékossági támogatás iránti kérelmüket a Magyar Államkincstár ügyfelei a www.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül. A kényelmi szolgáltatás azon ügyfelek részére érhető el, akik rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval. A szolgáltatás révén a családok időt takaríthatnak meg, hiszen otthonukból is indíthatják megújult felületen az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély (gyes), gyermeknevelési támogatás (gyet) iránti kérelmüket, amely kiegészült a fogyatékossági támogatás iránti kérelemmel.

Lehetőség van azonban arra is, hogy az ügyfélkapus regisztrációval nem rendelkező ügyfelek 40 kisebb postahivatalon – kihelyezett ügyintézési pontokon – keresztül, elektronikus úton is beadják családtámogatási ellátással kapcsolatos kérelmeiket. A postahivatalok elérhetőségeiről a Magyar Államkincstár (www.allamkincstar.gov.hu), valamint a Magyar Posta (www.posta.hu) honlapja nyújt felvilágosítást.
Családtámogatási, illetve fogyatékossági támogatással kapcsolatos kérdésekben az ügyfelek a Magyar Államkincstár honlapján, illetve a Call Centeren keresztül – 06-30-344-0045; 06-70-460-9005 – tájékozódhatnak. Személyes ügyintézés pedig továbbra is a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságian található Családtámogatási Irodákban lehetséges, amelyek elérhetőségeit szintén a kincstár honlapja tartalmazza.