Elítélték a feleségére és sógornőjére támadó férfit

Öt év, hat hónap börtönre ítélte a Szekszárdi Törvényszék azt a 42 éves paksi férfit, aki feleségét és sógornőjét támadta meg tavaly júniusban. A kettős emberölési kísérlet ügyében született ítéletről a teol.hu azt írja, hogy a bíróság bűnösnek mondta ki a 42 éves, büntetlen előéletű férfit több ember ellen elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértés bűntettben, és ezért halmazati büntetésül öt év hat hónap börtönre ítélte. Emellett hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt tartott fenn.

A teol.hu beszámolója szerint a vádlott bár mindvégig tagadott, az utolsó szó jogán bocsánatot kért volt sógornőjétől, az ítélete hallatán pedig sírni kezdett, ezért szünetet kellett elrendelni.

Az italozó életmódot folytató férfitól felesége a testvéréhez költözött, de ezt a vádlott nem tudta elfogadni, sógornőjét is hibáztatta a házasság megromlásáért. Tavaly június 13-án ittas állapotban két kést magához véve indult sógornője házával. Az asszonnyal szóváltásba keveredett, majd több alkalommal hason és kézen szúrta. Ezután feleségére támadt, a földre rántotta, közben azt kiabálta, hogy megöli. Az asszonynak eltörött az arccsontja, és más, nyolc napon túl gyógyuló sérülések érték. A sértett egy hónappal később természetes eredetű – a támadással összefüggésben nem álló – szívelégtelenségben meghalt.