Boros Gergő az olimpiai bajnok Dombi Rudolf új párja

Forrás: ase.hu
Forrás: ase.hu

Szegeden rendezték meg az első felnőtt, valamint ifjúsági gyorsasági és parakenu Eb, vb és U21-es Eb válogatókat június 6. és 8. között. Az Atomerőmű Sportegyesület kajakosai és kenusai szépen helytálltak, de indulási jogot egyelőre csak Kiszli Vandának sikerült szereznie, aki a kajak egyesek női felnőtt 1000 méteres távján elért 6. helyével biztosította részvételét az U21-es Európa-bajnokságon, írja az ase.hu. Pupp Noémi egyelőre a tartalékkeretbe jutott, az ugyanezen a távon és hajónemben, de az ifjúsági korosztályban elért 2. helyével.

Boros Gergelynek szintén nem sok hiányzott a győzelemhez, így a következő válogatón több számban is megalapozott reményekkel állhat rajthoz az olimpiai bajnok Dombi Rudolffal alkotott kajakpárosban, amelyben 500 méteren ezüst, 200 méteren bronzérmet szereztek. Gergő ugyanakkor a kajak egyesek 1000 méteres küzdelmét követően is felléphetett a dobogó második fokára, ám ebben a számban valószínűleg mégsem indul a második válogatón, mivel – s ez a nap bombameglepetése volt – a napvilágot látott edzői nyilatkozat szerint szétválik a Londonban diadalmaskodó Dombi–Kökény páros, így a Gergővel felállt új egység már nemcsak 500 és 200, hanem 1000 méteren is versenybe szállhat, olvasható a klub honlapján.

Török Aurél és Koleszár Zoltán szintén éremmel tért haza Szegedről: a kenu-kettesek ifjúsági 500 méteres számában lapátoltak bronzot az ASE versenyzői. Ők is, akárcsak a dobogóról most lemaradt Fritz Anett és Somorácz Tamás, a második válogatóban bizakodhatnak.