Hírek röviden

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Paksi Harmonika Fesztivált június 25-28. között három sztárvendég részvételével. A találkozóra eljön Alexander Poeluev és a New-Centropezn Quartet, valamint Vladimir Zubitsky is Olaszországból. A fesztivál ideje alatt az olasz Scandalli, Vignoni és a magyar Petromaestro harmonikák kiállítása is megtekinthető lesz, ez díjtalanul látogatható, ahogy a 14 órakor csütörtökön kezdődő harmonika verseny is.

A magyar állam a paksi erőmű bővítése után is annak kizárólagos tulajdonosa marad, így az előállított áram árának meghatározása is kizárólagos magyar döntés lehet – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán, a magyar és az orosz kormány közötti hitel-megállapodás parlamenti vitájában. A minap került a Parlament elé a paksi bővítéshez kapcsolódó orosz-magyar hitelszerződés.

Tököli Attila akárcsak idén, a következő szezonban is kettős szerepben tevékenykedik majd az MVM-Paksnál. Egyrészt játékosként, másrészt másodedzőként számítanak majd a veterán labdarúgóra, írta a fociklub.hu. A játékost képviselő CMG menedzseriroda információi alapján derült ki, hogy Tökölit jövőre is edző-játékos szerepben alkalmazzák majd.

Aradszki András KDNP-s képviselő veszi át Kovács Pál helyét az NFM energiaügyi államtitkári székében – jelentette a Napi Gazdaság. Aradszki 2010 óta ül a parlamentben a Fidesz-KDNP frakciójának tagjaként, az idei választáson pedig újabb négy évre meghosszabbították a mandátumát.