Sportos rövidhírek

Forrás: B. Kovács György
Forrás: B. Kovács György

Ritmikus gimnasztika diákolimpia országos döntő volt Nagyatádon, ahol a Paksi Sportegyesület három résztvevő csapata szép eredményeket ért el: a Vak Bottyán Gimnázium csapata első, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola két csapata pedig harmadik, illetve negyedik helyezést ért el.

A DVTK labdarúgócsapata szerződtette az MVM-Paks középpályását, Bori Gábort – a hírt a diósgyőriek hivatalos honlapja jelentette be. A Paksról távozó rutinos középpályás három évre írt alá, és ismét együtt dolgozhat Tomiszlav Szivics vezetőedzővel. A harmincéves középpályás menedzsere a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: télen már szó volt róla, hogy Bori Gábor a DVTK-hoz igazol, de akkor még meghiúsult a klubváltás, most azonban viszonylag gyorsan megegyeztek.

Remek teljesítményt nyújt idén az IMRC és a nyílt magyar bajnokságban, valamint az Európa-bajnokságra kvalifikáló Alpok-Adria sorozatban Gyutai Adrián. A Superstock 600-as kategóriában remeklő paksi motoros az előbbi kettőben az élen áll összetettben, míg utóbbiban a harmadik helyen várja a hétvégi folytatást, írja az amdala.hu. A tavalyi esztendő legeredményesebb motorosa ugyanis Rijekában áll rajthoz az Alpok-Adria harmadik versenyhétvégéjén, ott, ahol a kora tavaszi tesztprogramjában ragyogóan teljesített, ugyanis több mint félperces előnnyel megnyerte a Román Superbike Bajnokság idénynyitó futamát. A Tomracing Motorsport Team versenyzője mindenképpen szeretne dobogóra állni a hétvégén, és titokban abban reménykedik, hogy átveheti a vezetést összetettben. Az amdala.hu interjút is készített a paksi sportolóval, amelyet bővebben itt olvashatnak.