Bocskai utcai tűz: lakásokat biztosít az önkormányzat a rászorulóknak

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Minden család ideiglenes otthonra lelt, a Bocskai utcai társasház leégett tetőterét újjáépítik. Apró György közös képviselő arról számolt be, hogy a kárfelmérés még nem zárult le és a biztosítótársaság által indított vizsgálat is folyamatban van. Ezzel együtt helyt adtak kérelmüknek és gyorssegélyt kaptak. Az önkormányzat is a lakók segítségére volt: lakhelyet biztosítottak a fedél nélkül maradtaknak, egy család kivételével, rajtuk az atomerőmű segített, tájékoztatott a közös képviselő.

Tell Edit alpolgármester azt mondta, hogy a romeltakarítás munkálatai a veszélyes hulladéknak minősülő bontási anyag elhelyezése igen magas költséggel jártak volna, ha nem az önkormányzat, a Dc Dunakom Plusz Kft. és a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. végzi a munkaszervezést és a hulladék befogadását. – A tervezési-engedélyeztetési eljárások gyorsításában tudunk segíteni, illetve lakásokat biztosítunk azoknak, akik igényt tartanak rá. Egyelőre három tulajdonos jelezte az igényét, egy Amerikában tartózkodó hölgy augusztusban érkezik haza. Kegyelmi pillanat, hogy éppen négy önkormányzati bérlakás üresedett az elmúlt időszakban, így nem szükséglakásokat kellett felajánlani a bajba jutottaknak – foglalta össze az alpolgármester.

Apró Györgytől megtudtuk, hogy a statikus állásfoglalása szerint az épület megfelelő állapotban van, a tetőtér újraépíthető. Már tárgyalnak a tervezővel. Várják a kárrendezést, de az már most látszik, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerültek a tulajdonosok, hiszen hiába vált lakhatatlanná az otthonuk, meglévő lakáshiteleiket is törleszteni kell, mondta a közös képviselő. Az építkezés előtt még további bontási munkára is szükség lesz – tette hozzá.