Hírek röviden

Hét és tizenkét év közötti gyermekeket hív a Dunakömlődi Faluház augusztus 4-8-ig a Kótyomfitty elnevezésű szünidő táborba. A programban egész napos pécsi kirándulás, strandolás, túrázás szerepel, komppal kelnek át a Duna túloldalára, lesz tájékozódási verseny, és kincskeresés is várja a gyerekeket. Jelentkezni július 15-ig személyesen lehet a Dunakömlődi Faluházban. A Csengeyben a héten már javában zajlik a Fabrika tábor, a mai terv szerint a résztvevők ellátogatnak a Sobri Jóska élményparkba, holnap pedig szabadtéri sorverseny, kutyás önismeret-fejlesztés és uszadék-fa festés szerepel a palettán.

Lángra kapott és teljes terjedelmében égett egy tetőtér-beépítéses családi ház tetőszerkezete kedden hajnalban, a mözsi Kossuth Lajos utcában. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a hármas kiemelt fokozatú tűzhöz a paksi hivatásos tűzoltók is kivonultak.

Több mint száz gyermek nyári étkeztetésében nyújt segítséget Paks Város Önkormányzata. A Paks Kistérségi Alapszolgáltatási Központ vezetője a fortunaradio.hu-nak elmondta, augusztus végéig támogatják a gyerekek napi étkezését, az érintetteket értesítették, de új jelentkezők fogadására is mód van.

A szegedi Maty-ér adott otthont a kajak-kenusok második ifjúsági vb és második parakenu Eb, vb válogatójának. A paksi kenusok és a kajakosok sem maradtak érem nélkül, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a viadalt. 500 méteren párosban Koleszár Zoltán és Török Aurél értek be harmadikként, míg a kajakos Pupp Noémi 1000 méteren egyesben az ezüstöt szerezte meg.