Sporthírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az angyalföldiekkel az MVM-Paks labdarúgócsapata szombaton. A Fehérvári útiak a 18. percben szereztek vezetést Könyves révén, majd a Vasas a találkozó 74. percében egyenlített: Szedlár szerezett labdát a Paks térfelének közepén, kapura tört, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba bombázott.

Az osztrák élvonalban szereplő Wolfsberger AC (WAC) labdarúgócsapatába igazolt Paksról Simon Attila, aki a magyar bajnokság legutóbbi szezonjában 18-szor talált az ellenfelek kapujába, így – a fehérvári Nikolics Nemanjával holtversenyben – gólkirály lett. A 31 éves csatár érkezéséről az ausztriai klub a honlapján számolt be pénteken, hozzátéve, hogy Simon egy évre szóló szerződést írt alá, de az egyesületnek lehetősége lesz hosszabbítani vele jövő nyáron. A támadó szabadon igazolható volt, mivel az NB I előző idényének végén nem hosszabbított Pakson. Az MTI szerint a csatár pénteken már együtt edzett új csapattársaival, és ha az orvosi vizsgálaton is megfelel, akkor a WAC első, jövő szombati, Austria Wien elleni bajnokiján már pályára is léphet. Korábbi sajtóhírek szerint a lengyel másodosztály érdeklődött Simon iránt.

Pakson is elkezdődött az átigazolási időszak, a minap amerikai irányítót szerződtetett az előző szezonban bajnoki ezüstérmet szerző Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata. John Roberson Planóban született, volt Texas állam legjobb középiskolás kosárlabdázója, majd a Texas Tech Egyetem csapatának kezdő irányítója. Profi karrierje során szerepelt már Szlovéniában és Ecuadorban is, az előző két szezonban is bajnoki címre vezette csapatát, a svéd Södertälje Kings BK-t, írja a nemzetisport.hu.

A Szelidi-tó Amatőr Strandröplabda Bajnokság második fordulóját július 19-én tartották, amelyen 15 csapat játszott a kupáért. A paksi Bérdi Kata és Moró Attila és a székesfehérvári Tamás Péter alkotta trió hét győzelemmel az első helyen végzett.

Általános iskolai diákok látogattak a Fehérvári úti stadionba: a Bonyhádhoz közeli Majoson szerveztek focitábort gyermekek részére, akik ennek keretében tettek látogatást az MVM-Paksnál. Miután körbejárták a létesítményt, belenéztek mind a felnőtt, mind az U21-es csapat edzésébe is.