Hírek röviden

Az országos átlag, azaz tíz százalék alatt maradt a nyilvántartott álláskeresők száma Paks térségében. 2014 júniusában a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 10 232 álláskereső szerepelt, amely a májusi adatokhoz képest 1889 fővel, 2013. azonos időszakához képest pedig 2187 fővel kevesebb regisztrált munkakeresőt jelentett, közölte a Kormányhivatal.

Nagy reményekkel, az U18-as kosárlabda-válogatott alapembereként készült az Európa-bajnokságra a paksi Antóni Csanád, és eddig sem ő, sem a válogatott nem okozott csalódást, írja az ase.hu. Bár a kezdés nem sikerült a legjobban, ugyanis 62:50 arányban kikaptak a mieink a svédektől, a folytatásban beindult a henger, és a hátralevő három meccset – Luxemburg, Hollandia és Románia ellen – már hozta a válogatott. A paksiak büszkék lehetnek, Antóni Csanád a nemzeti csapat legjobb dobója, volt 24 pontos meccse is.

A Népszabadság több forrásból megerősített információi szerint a magyar kormány a paksi atomerőmű jelenlegi folyamatos üzemanyag-ellátása érdekében egy olyan alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik, amelynek keretében a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra. Az információit megerősítette Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal nukleáris biztonsági főigazgató-helyettese is, aki elmondta, a konkrét engedélykérelem még nem érkezett meg a hatósághoz, ám az engedélyezés előkészítése folyamatban van. Hozzátette, a légi szállítás műszakilag megoldható, hasonlóra Szlovákia és Románia esetében is volt már precedens.

Ma délig lehet elküldeni a képeket az MVM-Paks Fotózd magad zöd-fehérben! című pályázatára. A fődíj egy dedikált mez lesz karácsonyra. További hír a klub háza tájáról, hogy Csertői Aurélt választotta a csakfoci.hu a forduló edzőjének a Győr elleni diadal érdemeként.