Hírek röviden

Elszállították a paksi atomerőműből az ötezredik kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladékot tartalmazó hordót a végleges tárolási helyére, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóba. Az első szállítás még 2008 decemberében történt Bátaapátiba.

A továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét szeretné megszerezni a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőben. A keretnek két paksi tagja is van Eilingsfeld János és Tóth Ádám személyében.

Augusztus végéig kell megválasztaniuk a helyi képviselő-testületeknek a helyi választási bizottsági tagokat, írja a fortunaradio.hu. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán négyfajta választási bizottság működik: a szavazatszámláló bizottság, a helyi választási bizottság, a területi választási bizottság, valamint a Nemzeti Választási Bizottság.

A megyei szövetségben elkészítették a 2014/2015-ös megyei focibajnokságok sorsolását, adta hírül a teol.hu. A kiírás egyelőre tervezet, a jövő szerdai ligaértekezleten válik véglegessé a program. A megyei első osztályban 14, a megyei második vonalban 25, a megyei harmadik osztályban pedig 15 együttes vág neki a küzdelmeknek. A paksiak második csapata Tevelen mutatja meg először, hogy mit tud.