Ki kapja idén a Pro Urbe díjat?

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek iránti tisztelete elismeréseként „Paks Város Díszpolgára” címet alapított. A díszpolgári cím azoknak a – tevékenységüket nemzetközi vagy országos szinten kimagaslóan művelő – személyeknek adományozható, akik származásukkal vagy munkásságukkal kötődnek Pakshoz, illetve tevékenységük a város fejlődésére jelentős hatást gyakorolt.

A „Pro Urbe Emlékérem” kitüntetés azoknak a személyeknek, illetve szervezeteknek adományozható, akik/amelyek tevékenysége a város gazdasági, kulturális és társa¬dalmi fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult.

A kitüntetések adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, paksi székhelyű jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. A javaslatnak tartalmaznia kell a jelölt azon teljesítményét, mely a javaslat szerint méltóvá teszi a kitüntetésre.A ja­vas­la­to­k írásban, legkésőbb szeptember 22-ig nyújt­hatók be a városháza jegyzői titkárságára. Mindkét el­is­merést az október 23-i városi ünnepség al­kalmával adják át.