Családi nap az erőmű szomszédságában

Fotó: Vida Tünde
Fotó: Vida Tünde

Tavaly bevált a hely, így idén is az atomerőmű szomszédságában, a Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület kezelésében lévő tórendszernél tartotta családi napját a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A hely adta adottságokat ki is használták, lehetősége volt a résztvevőknek erőműlátogatásra, horgászatra. Ezen kívül többféle tréfás vetélkedőt rendeztek, többek között gyepsít, rodeózást, de borfelismerésben is próbára tehették magukat. Sokan már reggel megérkeztek, bográcsot állítottak fel, s főztek. Huszonhat csapat a főzőversenyre is benevezett. A zsűri a Kop-Ka lányok pörköltjét és az Autócity Kft. kollektívája által készített halászlevet találta legjobbnak. A legjobb pecás a férfiaknál Héricz János, a nőknél Váczi Antalné, az ifjúsági korosztályban Molnár Máté lett.

Fischer Sándor, a kamara elnöke azt mondta, ez a nap kifejezetten a feltöltődésről, kikapcsolódásról szól, de kiváló terep barátságok és üzleti kapcsolatok megalapozására.

Hága László titkár külön kiemelte, hogy a nap sikere az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paksi Atomerőmű Horgász Egyesülete segítségének köszönhető. Részt vett a programon az atomerőmű üzemviteli igazgatója, Cziczer János is, aki alelnök a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Azt mondta, az erőmű a megye meghatározó gazdasági szereplője, természetes a jelenlétük a kamarában. – Az, hogy ilyen rendezvényeket idecsalogatunk, számunkra is fontos, hiszen a megye vállalkozói is látják, akár az erőműlátogatáson, hogyan fér meg egymással az erőmű és környezete, milyen környezetbarát technológiáról van szó – mutatott rá. Mint kifejtette, már most is sok beszállítójuk van a megyéből, akikre a jövőben is számítanak különféle – például karbantartási, felújítási munkákban –, de nagyon nagy érdeklődés övezi a bővítést. – Mindenki nagyon érdeklődik az erőműépítés iránt, mindenki részesülni szeretne belőle. Ennek nemcsak anyagi okai vannak, hanem erkölcsi is, sokan örömmel vennének részt egy ilyen nagy horderejű beruházásban – foglalta össze.