Sporthírek röviden

A labdarúgó NB I-ben szereplő MVM-Paks egy évre kölcsönvette a Budapest Honvéd 1993-as születésű kapusát, Szemerédi Norbertet. A megegyezésről a zöld-fehérek hivatalos honlapjukon számoltak be, akik sűrű napokat élnek meg átigazolási szempontból. Heffler Tibor pénteken a Videotonhoz szerződött, később a székesfehérváriak bejelentették, hogy Haraszti Zsolt Pakson folytatja pályafutását, ezt pedig most a Fehérvári úti klub is megerősítette, írja a nemzetisport.hu. A labdarúgó NB I-ben szereplő MVM-Paks hivatalos honlapján azt is bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött Vági Andrással, akinek a nyáron lejárt a szerződése a Diósgyőrrel.

A rangado.hu szerint az MVM-Paksot a a portugál Vitória Guimaraes csapatától hazaérő Balázs Benjámin is érdekelheti, Lázok János viszont vélhetően a Pécsnél folytatja, Horváth Gábor iránt ugyanakkor nincs érdeklődés. További hír a zöld-fehér klub háza tájáról, hogy a Paks II. Bátaszéken nyert rangadót szombaton az Uniqa megyei első osztályú focibajnokságon.

Kemény meccsen, egy ponttal nyert a Jekatyerinburg az ASE elleni felkészülési meccsen. Húsz másodperccel a vége előtt estek össze a piros-kékek az orosz nyomás alatt, és kaptak hét pontot, közte egy dudaszóra beeső triplát, így elbukták a mérkőzést. Magyar iramhoz képest jó meccset játszottak, amely első felkészülési találkozónak tökéletes volt – adta hírül az ase.hu. További hír a Gesztenyés útiaktól, hogy az U23-as egylet nyolcadik helyen zárt a Morgen Ferdinánd-emlékbajnokságon.

Ahogy korábban megírtuk, nemrégiben összefogtak a magyar labdarúgócsapatok, hogy segítsenek Horváth Tamásnak, a Kaposvár fiatal játékosának, akit egy súlyos betegség miatt néhány hete megoperáltak. Felépülése, rehabilitációja hosszú időt vesz igénybe, és súlyos anyagi terhet jelent a család számára. A Paksi Futball Club, az MVM-Paks csapata egy jótékonysági árveréssel kapcsolatos kezdeményezést indított augusztus 23-án, azóta sorra csatlakoznak az élvonalbeli és NB II-es csapatok. A részletekről az MVM-Paksot segítő dr. Elbert Gábor beszélt a minap a SportBányában, amely hétfőnként hallható a Juventus rádióban. A műsorba itt hallgathat bele.