Programajánló szeptemberre

Fotó: belmondo.hu
Fotó: belmondo.hu

Noha az időjárás miatt lehet némi búsulni valónk, a szeptemberi események kárpótolnak minket valamelyest. Ismét programokban bővelkedő őszünk lesz, a választékra bizony nem lehet panasz. Többek között idén sem maradhat el a Fabro pince által szervezett Puttonyos fesztivál. A gasztronómia és a bor ünnepe szeptember 27-én a már megszokott helyszínen, a Sárgödör téri pincefaluban lesz. A rendezvényen a borokon és a jó zenén kívül ismét gasztronómiai utazásba kezdhetnek az ínyencek: a gasztro teraszon a tócsni és a túrógombóc lesz a középpontban, de lesz mangalicasátor is, ahol mangalicás finomságokat kóstolhatnak a látogatók. Paksi borászatok mutatkoznak be a téren 15 órától, az este sztárvendége pedig a Belmondo zenekar lesz.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Egy héttel korábban, szeptember 22-én kezdődik és október elsejéig tart a Csengeyben a Szépkorúak hete. Itt lesz “egy teára” Pécsi Ildikó, lesz kortalan pódium, helytörténeti vetélkedő, de még cseresznyési piknik is. Megszervezik a szépkorúaknak is a népszerű Legyen Ön is milliomos! elnevezésű kvízjátékot, bemutatkoznak a nyugdíjasklubok és egészségügyi szűréseket is tartanak. A részletekről bővebben a csengey.hu oldalon olvashat.

Összeállt a Tolnaricum őszi borkóstoló programja is, amelyet pénteki napokon 19 órától tartanak, a belépő 2.900 forint személyenként, amiért 6-8 bor megkóstolására és különleges borkorcsolyák elfogyasztására van lehetőség. A neves vendégborászatok között szerepel a Posta Borház, az Illyés Kúria, a Bodri Pincészet, Németh János és a Heimann családi birtok is.

Szeptember 1-jétől újra várja pihenni vágyó vendégeit az Erzsébet Nagy Szálloda megújult wellness részlegében. A megszokott ajánlatok mellett újdonság, hogy nagyobb férőhellyel, nyolcszemélyes finn szaunával várják a felfrissülni vágyókat.

Ezen a hétvégén sem maradunk program nélkül, a Faterok Caféban például rendhagyó ősznyitó bulit tartanak szombaton. Az elmúlt idők legjobb ismert zenéivel várják a vendégeket, akik az ingyenes estére kivételesen abban mehetnek, amiben igazán jól érzik magukat.

Pénteken a szoptatás világnapja alkalmából szervez rendezvényt a Csengey Dénes Kulturális Központ. 10 órától a szakmai standokon téma lesz az anyatejes táplálás, a babahordozás, a babamasszázs és az ökopelenka is.