Hírek röviden

Szeptember 19-ig várja tanulmányi ösztöndíjra a jelentkezéseket a tehetséges paksi fiatalokat támogató alapítvány. A szervezet célja a tudomány, az anyanyelvi kultúra, a művészet, a tanulmányi munka és a sport területén kimagasló eredményt felmutató diákok és a velük foglalkozó felnőttek ösztönzése további sikerekre és eredményekre. Emellett támogatják a kiváló teljesítményt elért, felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalokat. A jelentkezési űrlap letölthető a paks.hu oldalról is.

NB I-es győzelmek születtek a három, 18 órakor kezdődött keddi Ligakupa-mérkőzésen. A Diósgyőr a Szolnoknak, az MVM-Paks a Kaposvárnak lőtt egy négyest, a PMFC pedig szorosabb csatában múlta felül a Soroksárt. A paksiak részéről Gévay a hetedik percben, Bor a 45.-ben, Kesztyűs az 55.-ben és Bartha a 80. percben szerzett gólt.

Közös élményből – közös munkával – közös siker. Ez a mottója annak a rajzpályázatnak, melyet a Csengey Dénes Kulturális Központ hirdetett meg általános iskolák osztályai számára. A Fortuna Rádió híre szerint a diákok a Cseresznyéskert Erdei Iskolában szerzett élményeiket örökíthetik meg egy minimum A/2-es méretű közös alkotásban szeptember 26-ig. A győztes osztály két napot tölthet a táborban.

Az önkormányzat 2015-ben is támogatja a felsőoktatásban tanuló, nehéz szociális helyzetű diákokat. A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról legutóbbi ülésükön határoztak a képviselők. A keretösszeg 4,5 millió forint, ami részben állami, részben önkormányzati forrásból származik.

Elkészült a városi kosárlabda és a női városi röplabda bajnokság 2014/2015-ös idényének versenykiírása. A részvételi feltételekről az ase.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni.