Az atomerőműben járt a nemzeti fejlesztési miniszter

Fotó: Vida Tünde
Fotó: Vida Tünde

Önmagáért beszél, amit a paksi atomerőműben láttam, most már értem azt a kormányzati döntést, ami az ország energiamixét atom-, szén- és zöldenergia felhasználására alapozza – fogalmazott Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter azt követően, hogy üzemlátogatáson vett részt a paksi atomerőműben. A látogatásra Bánki Erik, a Fidesz területi igazgatója és a párt paksi polgármesterjelöltje, Kozmann György is elkísérte.
Az üzembejárás utáni sajtótájékoztatón a miniszter azt mondta, hogy megnyugtató számára az a „precíz, hatékony, mindenre odafigyelő munka, amit az erőműben tapasztalt”. A látogatás kapcsán Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter immár személyesen is meggyőződhetett arról, hogy a békés célú nukleáris villamosenergia-termelés problémamentes Magyarországon. A paksi atomerőmű biztonságosan termel, amit számos nemzetközi vizsgálat is alátámasztott azzal, hogy példaértékűnek minősítette a társaság eredményeit. – Bízunk abban, hogy a mai miniszteri látogatás is megerősíti, hogy az üzemidő-hosszabbítás és cégünk más stratégiai céljai a nemzeti fejlesztési minisztérium támogatását is élvezik – fűzte hozzá. Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója azt mondta, számukra megtisztelő a minősítés, de az öröm mellett kötelezettség is, hogy ne csak szinten tartsák, hanem folyamatosan fejlesszék is a biztonságot. – Bízom benne, hogy rászolgálunk arra a bizalomra, amit az új blokkok építésével kapcsolatos döntés feltételez – tette hozzá.

Ezt követően Seszták Miklós miniszteri elismerést adott át a 2-es blokk indításának harmincadik évfordulója kapcsán Szinger Ádámné laboránsnak és Darnai István gépi forgácsolónak, akik évtizedek óta az atomerőmű dolgozói.