Hírek röviden

Paks kártya használatát vezetné be megválasztása esetén Reményi János, a Paksi Lokálpatrióták Egyesületének képviselőjelöltje annak érdekében, hogy a városban lakók kedvezőbb feltételekkel vásárolhassanak a helyi üzletekben. Az ötös körzet aspiránsa szerint ez nem csupán a fogyasztók érdeke, a kedvezményeknek köszönhetően a kereskedelem forgalma is fellendülhetne.

Itthon kell tartani a fiatalokat, ehhez azonban telkek kimérésére is szükség van, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Rák Sándor, a Jobbik 8. számú választókörzetben induló képviselőjelöltje. Az aspiráns szerint egy idősek otthona létrehozására is szükség lenne a településen, illetve egy Dunakömlődre tartó kerékpárút kivitelezése is szükségszerű.

Átmeneti vízhiány várható Dunakömlődön október 13-án 9 és 13 óra között, illetve Györkönyben október 14-én ugyanebben az időpontban.

A víznyelő rácsok átépítése miatt október 19-ig tart a Kereszt utca lezárása. A felújítás ideje alatt a Kossuth Lajos utcán keresztül lehet közlekedni, a Kereszt utcai ingatlanok a Széchenyi tér felől továbbra is megközelíthetőek.

Október 19-én 14 órától 20 óráig wellnes délutánt tart az Erzsébet szálloda szauna szeánszokkal, tibeti hangfürdővel és pedikűr-manikűrrel.

Monhaltné Patkós Mária festménykiállítása nyílik meg a Csengey Dénes Kulturális Központban október 15-én 17 órakor. Köszöntőt mond Vida Tünde újságíró, közreműködik a Pálfai Hagyományörző Néptáncegyesület és Mátics Anna.

A Budapest Bank paksi fiókjának munkatársai a Mikka-Makka Családi Napközi és Játszóház környezetét szépítik meg térelválasztó kerítés építésével, növények, fák ültetésével a pénzintézet idei törődés napjához kapcsolódó önkéntes akciósorozatában.

Ellenőrző gyakorlatot tartott a paksi hivatásos tűzoltó-parancsnokság a nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskolában. Hogy a tűzeset és a kimenekítés még életszerűbb legyen, az épület folyosóit színpadtechnikai eszköz segítségével is befüstölték.