Programajánló

Oroszországi utazások címmel Wollner Pál tart fotókiállítást a Paksi Orosz Klub Egyesület szervezésében a kulturális központ könyvtár galériájában október 10-én 17 órakor.

Pincétől a padlásig címmel szerveznek a városi múzeum kulisszatitkaiba bevezető 45 perces túrát a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódóan. Az intézmény hat különböző téma köré szőtte izgalmas programokból álló őszi rendezvénysorozatát, amelynek részleteiről a varosimuzeum.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben. Szintén a Múzeumok őszi fesztiválja keretében október 10-én fél 6-tól időutazásra hívják a látogatókat az Atomenergetikai Múzeumban. Pónya Józseffel, az atomerőmű első vezérigazgatójával és Kováts Balázzsal, az Energetikai Szakképzési Intézet alapító igazgatójával az erőmű, illetve annak bázisiskolája születését idézik fel. A Tanárok éjszakáján a Paksi Képtárban október 10-én 16 órakor két vendég pedagógus tart múzeumpedagógiai foglalkozást gyerekeknek az aktuális tárlattal kapcsolatban.

Hegedűs János tart könyvbemutatót Fejezetek Dunakömlőd történetéből címmel a faluházban pénteken 18 órakor. A kötetet Spiesz József önkormányzati képviselő méltatja.

Illyés Miklós és Tóth Lajos szekszárdi borászok után a Bodri pincészet mutatja be nedűit 18 órakor pénteken a Tolnaricumban.

Aki aktívan töltené a hétvégét, az szombaton a Demeter Egyesület Gerecse-túrájához kapcsolódhat, aki kényelemre vágyna, az Erzsébet szálló zenés bábjátékához csatlakozzon vasárnap 15 órakor.