Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Immár 12. alkalommal szervezi meg ökumenikus Márton-napi újboráldását a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete. A program november 8-án 15 óra 30 perckor kezdődik a Roger Schilling városi fúvószenekar csalogatójával, majd 16 órakor Polgár Zoltán, a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének alelnöke és Süli János polgármester mond köszöntőt. A megáldott újborok csapra verését és a libapástétom kóstolót követően a Bartina zenekar szolgáltatja a jó hangulatot. A Márton napi program keretében a nemzetiségi német önkormányzat is színes programmal készül a Csengeyben, ahol szombaton 15 órától kézműves foglalkozásra és rajzversenyre várják a kicsiket.

Az Ürge-mezőre, gomba túrára invitálja a természetbarátokat az ASE Szabadidősport szakosztály és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület. A program során a gomba-félékkel lehet majd megismerkedni november 8-án 13 órakor. A túra a Sörkert büfétől indul.

Már Pakson is rendszeresen tart foglalkozásokat a Csiga-Biga Alapítvány kutyás munkacsoportja, összejöveteleikre a Csengey Dénes Kulturális Központ kistermébe várják az érdeklődőket, legközelebb szombaton 9 és 11 óra között.

Szombat este több program közül is válogathatnak a paksiak. A kulturális központban 18 órától felolvasószínház lesz Szerelemtelen címmel, ugyanebben az időpontban a dunakömlődi faluházban 100. előadását adja a Dunakömlődi Félnótás Dalkör. Szintén 18 órakor a Gesztenyés úton az ASE kosárcsapata csap össze a Szegeddel. Vasárnap kilenc órától a Csengeyben táncversenyt tart a Csillagfény Parádé, 16 órától pedig kézilabdamérkőzés lesz az ESZI sportcsarnokban.

Hétfőn senki ne feledkezzen el egy nagyszerűnek ígérkező programról, hiszen Presser Gábor újra bejárja az országot őszi turnéja keretében, ismerős melódiákat színpadra csalva Dalok régről és nemrégről címmel. Nagykanizsa, Baja, Székesfehérvár és sok egyéb település mellett Pakson is fellép november 10-én 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. Önálló estjének vendége Szabó Tamás szájharmonika-művész lesz, a koncertre 4900 forint a belépő. A zeneszerző hosszú pályafutásának majd minden fejezetéből idéz majd, de nem csak a dalokat játssza, hanem kis történeteket is mesél.