Támogatói oklevelet kapott a kulturális központ

November 27-e a véradók napja – ebből az alkalomból minden esztendőben köszönti a Vöröskereszt a kerek véradásszámot elért véradókat Pakson. Az Erzsébet Nagy Szállodában megtartott idei ünnepen támogatói oklevelet adtak át a Csengey Dénes Kulturális Központnak, Bikács község önkormányzatának, illetve szervező munkájáért elismerésben részesült Suplicz Istvánné Németkérről.

A Magyar Vöröskereszt alaptevékenységének részeként szervezi az önkéntes véradók részvételét a véradásban. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 500.000 egység vérre van szükség, aminek biztosításához nélkülözhetetlenek a véradók, hiszen jelenleg a vér mással nem pótolható.

A Vöröskereszt megbecsüli véradóit, aminek ékes bizonyítéka, hogy minden évben elismeri tevékenységüket. Idén a kerek véradásszámot elért donorok között két százszoros véradó is volt Juhász Mihály és Lovas László személyében.

Köszöntésük mellett a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete kimagasló szervező munkájáért ezüst emlékérmet adományozott Suplicz Istvánnénak Németkérről. A véradó mozgalom érdekében végzett tevékenységéért támogatói oklevelet kapott a Csengey Dénes Kulturális Központ, illetve Bikács község önkormányzata. Az ünnepségen műsorral is köszöntötték az ünnepelteket, a Paksi Twirling és Botforgató Egyesület sportolói, valamint a Tini Tüsik léptek fel.