Hivatalosan is megalakult az Aranyhal Waldorf Egyesület

A Waldorf-pedagógia elvei szerint működő óvoda és iskola alapítását tűzték ki célul azok a paksi és környékbeli szülők, akik január 20-án hivatalosan is létrehozták az Aranyhal Waldorf Egyesületet. Az intézmények megvalósításának legfontosabb feladatai mellett – például a megfelelő épület, a pedagógusok felkutatása vagy engedélyek beszerzése – az egyesület arra is törekszik, hogy családi rendezvényeken, előadásokon ismertesse meg az érdeklődőket a Waldorf-pedagógiával.

A Pakson most létrejött Aranyhal Waldorf Egyesület lesz a fenntartója annak az óvodának és iskolának, amely az alapítók reményei szerint a közeljövőben megnyithat. A paksi intézmény két mentora mellett az alapító tagok között tíz olyan család van, akik már letették voksukat e pedagógia mellett.

Az egyesület az óvodába készülő gyerekeket és szüleiket kéthetente pénteken Játszókába várja a Csengey Dénes Kulturális Központban, ahol az érdeklődők Waldorf-óvónő vezetésével szerezhetnek benyomást a pedagógia elméletéről és gyakorlatáról. Hamarosan elindul a nagyobbaknak szóló, Hangoló nevű foglalkozás-sorozat is, ahová leendő iskolásokat, 5-7 éves gyereket várnak majd. Emellett február 17-én 17 órakor Takáts Péter közgazdász, szervezetfejlesztési tanácsadó, közösségfejlesztő, szociális vállalkozó és kulturális kreatív tart előadást a Waldorf-intézmények működéséről.