Ritkábban csörög a zöldszám

Jellemzően a városüzemeltetéssel kapcsolatos ügyekben érkeznek bejelentések a polgármesteri zöldszámra, bár a lehetőséggel egyre ritkábban élnek a polgárok, inkább személyesen jelzik problémáikat, észrevételeiket a város vezetői felé. A 80/377-777-es telefonszámon a nap 24 órájában fogadják a hívásokat, minden ügyben 72 órán belül intézkednek a városháza illetékesei.

A polgármesteri zöldszám hosszú évek óta áll a paksiak rendelkezésére, a város honlapján is megtalálható telefonszámon 24 órában fogadják a bejelentéseket. Korábban írásban válaszoltak az észrevételekre, ma már 72 órán belül minden jelzett ügyben intézkednek.

– Az észrevételeket azonnal továbbítjuk az illetékes önkormányzati cégek, osztályok, intézmények felé, jellemzően három napon belül döntés és megoldás születik az állampolgári bejelentésre. Tendencia, hogy egyre ritkábban élnek a paksiak a polgármesteri zöldszám biztosította lehetőséggel – fogalmazott Tell Edit. Ahogy városunk alpolgármesterétől megtudtuk, legtöbbször a késedelmesnek ítélt síkosság-mentesítést, a telefonálók szerint korán kezdődő fűnyírást, a zajosnak tűnő közterületi lombgyűjtést vagy a közvilágítási rendszeren észlelt hibákat jelzik a polgárok. – A városüzemeltetési feladatokról tavaly év végén Közszolgáltatási kisokos elnevezéssel kiadvány készült, a füzetet minden háztartásba eljuttattuk, ebben szerepel például az is, hogy ilyenkor télen milyen rendben történik az utakon a hóeltakarítás. A bejelentések csökkenése a lakosság tájékozottságának is köszönhető, illetve annak, hogy sokan a fogadóórákon kérik problémáik orvoslását – tette hozzá az alpolgármester. Süli János polgármester minden hónap első keddjén 14 órától, Tell Edit alpolgármester pedig minden második hét kedd délutánján várja a polgárokat a városházán. A fogadóórákra előzetes bejelentkezés szükséges, hiszen jellemzően késő estig foglaltak az időpontok. Akár személyesen, akár telefonon kívánják észrevételeiket, problémáikat megosztani a városvezetőkkel, szívesen fogadják a lakossági megkereséseket. A polgármesteri zöldszám a nap 24 órájában hívható ingyenesen.