Programajánló a hétre

Szombaton ismét közös túrára várják a cseresznyési családi szombat résztvevőit az erdei iskolában. 10 órától rövid sétára invitálják a családokat, majd a kicsik madárodú készítés mellett fogyaszthatják el a tízórai készített farsangi fánkot.

Új utakat keres a gyógyításban a Közkincs Szabadegyetem: a következő összejövetelen Kovács József természetgyógyász tart előadást Mítoszok és realitások a népi gyógymódok világából címmel február 24-én kedden 18 órától a kulturális központban. A természetgyógyász segít újra felfedezni a zöldségek felhasználásának sokoldalú lehetőségeit a gyógyítás és a szépségápolás területén. Emellett szó lesz még a jód- és vízfogyasztás fontosságáról is.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Ismerje meg Paks épített értékeit a Paksi Városi Múzeum városismereti sétája keretében. A Sétálj, fedezz fel! című program keretében február 27-én 9-től minden második órában indul egy csoport, hogy egy bő órás kirándulás során felfedezze az óváros régi épületeinek titkait. Az utolsó turnus 17 órakor indul a múzeumtól. A túra során a résztvevők megállnak egy-egy fontosabb épület előtt, megismerkednek annak történetével, megtudhatják, hogy kik laktak benne és miért volt fontos szerepe a város életében. A részvételi díj 200 forint. A kirándulás turnusonként minimum öt fővel indul, ezért előzetes bejelentkezés szükséges a 830-378-as telefonszámon, vagy személyesen, illetve levélben legkésőbb csütörtök délutánig.

Március 2-án 17 órától Tolna megyei szerzők könyvbemutatójára várják az olvasókat a Pákolitz könyvtárban. A Rendezvényen részleteket hallhatnak az érdeklődők a „Kézjegy” Tolnai Tollforgatók Klubja nemrégiben megjelent 20. antológiájából Kosztolányi Péter tolmácsolásában. A kötetben közel negyven szerző verses, illetve prózai alkotásai szerepelnek. Emellett szóló kötetek bemutatására is sor kerül. A decsi Decsi-Kiss János, Tettesek között című művéből, a sióagárdi Szabadi Mihály, És virágzott a berbecs című könyvéből, a tolnai Wessely Gábor pedig A Fiastyúk fedőnevű államtitok című, nemrég megjelent munkájából ad ízelítőt.