Paks szépe sok jó élménnyel gazdagodott

Paks Szépe, Gelencsér Bettina csupán 15 és fél esztendős. A Paksi Vak Bottyán Gimnázium 9. évfolyamába jár, ezt megelőzően a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola padjait koptatta, no meg a sportpályáját és tornatermét, mert rendkívül sok sportágban kipróbálta magát a grundbirkózástól a röplabdáig. Két éve a szabadidejének nagy részét a tánc tölti ki, a Csillag Show csapatát erősíti. Ez megesik, hogy heti négy-öt elfoglaltságot jelent a próbákkal és edzésekkel együtt. Ennek ellenére a tanulásban is jeleskedik. Az, hogy hogyan tovább a gimnázium után, az eredményektől is függ, mindenesetre most a fodrász szakma áll hozzá legközelebb. Bettina 172 centiméter magas, de ezzel – mint mondta – egyáltalán nem tűnik ki társai közül. Gyönyörű hosszú hajával annál inkább. A hajzuhatag szinte védjegyévé vált. Hogy honnan örökölte? – Elcserélték a kórházban – jegyezte meg nevetve édesanyja. Majd egymásnak adva a szót elmesélik, hogy születése óta ő vágja Bettina haját. Amikor ötéves volt, megszaladt a hajvágó és két milliméteresre kellett vágni. A szomszédok rá sem ismertek, ők pedig már akkor sem mentek humorért a szomszédba, azt mondták, hogy vendég kisfiú.

A frizura teher is, még ha ez a gond nem is kellemetlen: a szárítása másfél-két órát és több embert igényel. Megesett már, hogy fürdőben jártak és azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a család minden tagja a létező összes hajszárítóval az ő haját szárította.

Bettina egyébként is mindenben számíthat a családjára, főként édesanyjára, aki első számú kritikusa. A diáklány ezért roppant hálás az őszinteségért, kritikáért. Anyukája a szépségversenyen is nagy segítségére volt. A rendezvényről csupa jó élménnyel tért haza.

– A lányok aranyosak voltak a hangulat jó volt és mindannyian úgy érezhettük magunkat, mint a királynők. Azt, hogy Bettina lett Paks Szépe, ők maguk nehezen hitték el a műsorvezető bakija miatt, ő ugyanis mást jelentett be, mint ennek a címnek a birtokosa. Ez egy cseppet sem szegte Bettina kedvét, hiszen nagyon sokan gratuláltak neki.

A szépségverseny közönségdíjasa: Bagdi  Vivien/Fotó: Molnár Gyula
A szépségverseny közönségdíjasa: Bagdi Vivien/Fotó: Molnár Gyula

Rendkívül sok visszajelzést, gratulációt kapott a közönségdíjas Bagdi Vivien is. – Nagyon hálás vagyok ezekért és a sok szavazatért, amit a közönségtől kaptam. Nagyon örültem, valójában a közönségdíj volt az álmom – mondta Bagdi Vivien, aki – ahogy a versenyen is elhangzott – betegen, lázasan vállalta a megmérettetést. A versenyre egyébként többek unszolására jelentkezett. Egyikük édesanyja, Peleskei Anikó volt, aki természetesen a frizurája elkészítésében is lánya segítségére volt. Vivien megerősítette a színpadon mondottakat: édesanyja a példaképe mint szülő és mint fodrász. Hogy miért? – Mert ő a legjobb – mondja. Őt követve, de nem az ő tanácsára lesz fodrász. Soha nem is akart más lenni. Szeret az emberek között lenni, velük foglalkozni. Most végzős Dunaújvárosban, utána édesanyja üzletében fog dolgozni. Terve, hogy ez után sem hagyja abba a tanulást, hiszen mindig vannak új trendek, új technikák.

Viviennek ez volt az első színpadi megjelenése, az eredménnyel nagyon elégedett, de tudja, hogy a középdöntőben több magabiztosságra lesz szüksége. A mostani versenyen, különösen az első bemutatkozásnál, ez még mindenképpen hiányzott, de – mint elmondta – amikor hallotta a közönség szimpátianyilvánítását, már felszabadultabb volt. Azt is elárulta, hogy számára pozitív élmény volt a verseny, új ismerősöket, élményeket és tapasztalatokat hozott, és egy új elnevezést is, a színpad mögött ugyanis úgy emlegették, mint a paksi Marilyn Monroe-t.