A Paksi Képtárból ajánljuk

Jazz koncertnek ad otthont szombaton a Paksi Képtár. Április 4-én 19 órakor az örmény származású David Yengibarian harmonikaművész lép fel az intézményben, aki az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált, négy saját lemezt jelentetett meg, továbbá számos színházi- és filmzenét komponált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje. 1999-ben megalakított triója az elmúlt másfél évtized során számos inkarnáción esett át, zenésztársai között a hazai jazz számos prominens képviselőjét megtalálhattuk. Jelenlegi partnerei is további neves együttesek oszlopos tagjai, Bata Istvánt a Fábián Juli & Zoohacker, Gereben Zita Quintet, Barabás Lőrinc Eklektric zenekarokból, Badics Márkot pedig a Kéknyúl Hammond Band, Konyha, Syntax Orchestra formációkból ismerheti a közönség. A belépés ingyenes.

Folytatódik a Paksi Képtár építészeti előadássorozata – a következő előadó Volf Klaudia, aki a város lakó- és szakrális épületeit, középületeit és köztereit veszi nagyító alá, és megvizsgálja, hogyan szolgálják az építészet eszközei azt a célt, hogy jól érezzük magunkat a településen, ahol élük. Az április 8-i programra középiskolás diákok és érdeklődő felnőttek jelentkezését várják 12.45 perctől, a részvétel ingyenes.

Ugyanitt tavaszi alkotónapokra várják a kicsiket április 2 -án és 3-án 8 és 16 óra között. A programon különféle művészeti anyagokkal, módszerekkel, eszközökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.