Programajánló

Idén is megrendezi hagyományos zenei versenyét a Paksi Pro Artis Művészeti Iskola: a házi hangversenyt 2000 óta immár 15. alkalommal szervezte meg az intézmény április 15-én. A verseny a hangszeres szólisták előadásával már délelőtt elkezdődött, délután pedig a kamaracsoportok bemutatkozásával folytatódott a program. A zenekedvelőket 18 órára gálahangversenyre várják a Pro Artis iskolába.

Az Együtt a parlagfű ellen Alapítvány április 22-én virágosítási kampánya keretében virágpalántákat oszt iskoláknak és óvodáknak, április 25-én pedig családi és egészségnapra várja az érdeklődőket. A rendezvényen lesz allergiaszűrés és vércukorszint mérés, hajdiagnosztikai vizsgálat, kézműves szappanok és kozmetikumok bemutatója és vására, a kicsiknek pedig sok egyéb más mellett kézműves sarok, ugrálóvár, lufiröptetés és csillámtetoválás is.

kiss györgyi hegedűművész koncert

Kiss Györgyi hegedűművész hangversenyére várják a klasszikus zene kedvelőit az Erzsébet Nagy Szálloda nagytermébe április 25-én 18 órától. Az ingyenesen látogatható eseményen felcsendülnek Händel, Vivaldi, Paganini és Mozart művei is. A produkcióban közreműködik Bíró Anita hegedűn és a Paksi Pro Artis Művészeti Iskola tanárai, valamint a Szekszárdi Kamarazenekar.

Teljesen új tartalommal jelentkezik a Paksi Városi Múzeum Férfi-női kapcsolatok évszázadokon át című sorozata – valósnak hitt legendákat cáfolnak meg történelmi tényekkel alátámasztva, de a téma továbbra is a paraszti erkölcs, a történelmi személyes szálak és a középkori házasodási szokások. Ugyanakkor az egyes kérdések már nem a történelmi korszakokhoz kötődnek, hanem a jelentősebb eseményekhez, legendákhoz. A következő foglalkozás április 24-én lesz. Azt kérik a szervezők, hogy a részvételi szándékot minimum két nappal a rendezvény előtt jelezzék az érdeklődők a 75/830-378-as számon, illetve a muzeumpedagogia@paks.hu címen vagy személyesen a múzeumban.

Április 17-től 19-ig cirkusz állomásozik Pakson. Napi előadásaikra a Tesco parkolójában várják a közönséget, jegyek kétezer forintért válthatóak.